HVV-HV Aalst VRIJZINNIG AALST HVV-HV Aalst
U bent nu hier: Home - OVM - Feesten - OVM

Wie zijn wij?

 

Voor de informatiebrochure klik hier

 

HVV (Humanistich-vrijzinnige Vereniging)- OVM (Oudervereniging voor Moraal) Denderstreek maakt deel uit van HVV-Nationaal. De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) is een sociaal-culturele organisatie voor vrijdenkers. Wij verdedigen het recht op vrije meningsuiting en wij zetten ons in voor respect voor de wilsvrijheid van het individu. Wij doen aan Vrij en kritisch Onderzoek om zo onze eigen mening te vormen en te uiten. Wij geloven in onszelf, er schuilt een god in ieder van ons.

 

HVV-OVM is een ledenvereniging met als hoofddoelstelling het organiseren van de overgangsfeesten Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd. Het voortbestaan van de feesten wordt enkel gegarandeerd als de vereniging voldoende draagkracht heeft. Daarom ook dat de afdelingen Aalst en Denderleeuw hiervoor samenwerken. Wij krijgen ondersteuning van HVV-Nationaal, de VUB, deMens.nu en het HuisvandeMens in de vorm van subsidies, cadeautjes, voorbereiding of persoonlijke hulp tijdens de feesten zelf. Subsidies en giften voldoen niet langer om een mooi feest te kunnen organiseren. En daarom vragen wij aan de ouders van de kinderen die deelnemen om, minstens voor 1 jaar, lid te worden van de vereniging in één van de afdelingen (HVV- OVM Denderstreek, HVV-HV Aalst of HVV-Denderleeuw)

Leden van HVV-OVM kunnen ook deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door andere HVV afdelingen (o.a. HVV-Denderleeuw, HVV-HV Aalst, ..) en omgekeerd.

 

Regelmatig werken wij samen met de andere vrijzinnige organisaties uit de regio (HVV Denderleeuw, Huis van de mens, …) voor gemeenschappelijke activiteiten. Er is een samenwerking opgestart met Humjos Aalst om meer activiteiten te kunnen organiseren en om ook de jongeren na hun Feest bij de vrijzinnigheid te blijven betrekken.

 

www.facebook.com/HVVOVMDenderstreek

 

Verdere info en contact:

HVV-OVM Denderstreek: Wouter Lox                                                                    www.vrijzinnigaalst.be

 

HVV-Nationaal: Ingrid Van Eyken of Mabel Coenen

 

HVV vzw, Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen  

www.h-vv.be  http://blog.hetvrijewoord.nu  http://tv.hetvrijewoord.nu

 

HVV-Aalst: Liliane Van Gysegem of Koen Wijnant

hvv.hv.aalst@gmail.com 

www.vrijzinnigaalst.be

 

HVV-Denderleeuw: Marie-Thérèse De Schrijver of Rudy Sterck (0477 35 50 58)  

 www.HVV-Denderleeuw.be

 

deMens.nu, huisvandeMens:

Koolstraat 80/82, 9300 Aalst Tel.: 053 77 54 44

 www.demens.nu  

http://www.demens.nu/nl/HuisVanDeMens